4 materialen voor een mooie achterwand

Bij de keuze van een keuken wordt niet altijd stilgestaan bij de achterwand. De kastjes zijn belangrijk, het werkblad, de kranen en de inbouwapparatuur. De achterwand is het ondergeschoven kindje in de keuken.

Dat is jammer want met een goed gekozen achterwand wordt koken niet alleen prettiger, de gehele keuken krijgt een andere uitstraling met de juiste achterwand. Er moet toch jarenlang naar gekeken worden, dan mag deze wand ook wel een uitstraling hebben! Wat is er allemaal mogelijk met achterwanden?

RVS is een duurzaam materiaal dat goed te reinigen is. Het is niet voor niets dat de meeste horeca zaken ingericht zijn met RVS staal. Degelijk en duurzaam, ook voor thuis.
Glas is een zeer hard materiaal dat ook een luxueuze uitstraling geeft aan de keuken. Met name in een moderne keuken staat glas erg mooi. Een voordeel van glas is dat het goed te reinigen en ontvetten is.Graniet heeft een prachtige tekening waarmee elke keuken uniek wordt. Geen enkele granieten achterwand is hetzelfde, en dat maakt dit materiaal heel bijzonder. Let bij natuursteen wel op het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen, graniet is een poreus materiaal.
Afwasbaar foto behang is een heel moderne en persoonlijke keuze voor een achterwand. Met fotobehang kan de keuken meegroeien met de gebruikers en aangepast worden aan de voorkeur van de kok.

Een achterwand geeft sfeer aan de keuken. Maak daarom een keuze die past bij de woning en bij het gezin. Zo wordt de keuken een stukje persoonlijker.