5 tips voor meer comfort in de keuken

Ook graag genieten van meer comfort in uw keuken. Bekijk hieronder onze 5 tips. Meer tips ontvangen? Ga eens vrijblijvend in gesprek met een van onze adviseurs.

1. Kies de juiste werkblad hoogte
Niet iedereen heeft dezelfde lengte. Let bij de aanschaf van een keuken op de hoogte van het werkblad. Zeker lange mensen kunnen rugklachten ontwikkelen als ze aan een te laag werkblad voedsel moeten bereiden. Als er gezinsleden met verschillende lengtes vaak in de keuken staan kan een werkblad en een kookeiland met verschillende hoogtes uitkomst bieden.

2. Lades die langzaam dicht gaan
Lades gaan nogal eens met geweld dicht. Neem lades met een veermechanisme die afremmen als ze sluiten. Dan is er geen overlast meer van klappende lades en het is ook beter voor de keuken. Deze lades blijven ook niet op een kiertje staan. Als ze bijna dicht zijn sluiten ze vanzelf.

3. Deuren die zachtjes sluiten
Net als met lades is het een stuk aangenamer als deuren ook zacht sluiten. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een speciaal systeem waarmee de impact wordt opgevangen. Deuren blijven beter in gelid en het het geluid van knallende deurtjes is voorgoed voorbij.

4. Kraan met koud, warm en kokend water
Mengkranen zijn er al langer, nu zijn er ook kranen die direct kokend water kunnen tappen. Een waterkoker is daarmee niet meer nodig. De waterstraal komt diffuus uit de kraan om verbranding te voorkomen. Deze kranen zijn meteen op temperatuur wat veel water kan besparen op jaarbasis.

5. Luxe hoekkast oplossingen
De ruimte in hoeken van de keuken blijft vaak onbenut. Plaats een luxe hoekkast zoals de Le-Mans waarmee de hoek ten volle benut kan worden met slim uitgekiende deuren en opbergruimte die ook echt bereikbaar is.