De voor en nadelen van een greeploze keuken

Wil je graag antwoord op al je keukenvragen en de laatste keukentrends ontdekken? Ontvang ons gratis ons keukenboek vol met tips en trends.

Greeploze keukens passen zeer goed bij een modern interieur, ze geven rust aan de ruimte. Dankzij nieuwe technologien en uitgekiend design worden greeploze keukens steeds populairder. Maar voordat u de keuze maakt voor een greeploze keuken is het verstandig om te beseffen dat er naast de voordelen ook nadelen bestaan.

Hoe werkt het eigenlijk?
Een greeploze keuken werkt met horizontale of verticale greeplijsten, je opent de kasten net als normaal of je opent de deuren met een lichte druk en kunt deze vervolgens verder openen.

Voordelen van een greeploze keuken
Strakke vormgeving, greeploze kasten en deuren passen uitstekend bij een moderne design keuken.
Bij een kookeiland ziet het er prachtig uit als de greeplijsten doorlopen rondom het eiland.
Er steken geen vervelende deurknoppen en handvatten uit.

Nadelen van een greeploze keuken.
Minder keuze, het aanbod aan greeploze kasten is meestal wat kleiner en de mogelijkheden zijn vaak wat beperkter.(denk hier bij aan bijvoorbeeld greeploze carrouselkast).
Mensen met reuma aan hun handen kunnen problemen hebben met het openen van de deuren bij de greeplijsten.
Greeploze keukens moeten wat vaker worden gereinigd op het front (daar waar je ze vast pakt).
Voor veel mensen zijn greeploze keukens ideaal, zowel vanwege het uiterlijk als het praktisch gebruik. Vraag bij onze adviseurs of een greeploze keuken ook voor jou de juiste keuze is. Meer informatie over keukens, inbouwapparatuur, werkbladen en de laatste keukentrends kun je terug vinden in ons digitaal keukenadvies.