Keuken met keukeneiland, kookeiland of schiereiland?

U bent erover uit dat u een keuken met eiland wilt, maar welke variant heeft u dan in gedachten? Een keuken met keukeneiland, kookeiland of schiereiland? Wij vertellen kort wat de definities zijn:

Keuken met keukeneiland

Een keuken met een keukeneiland is een eiland dat losstaat in de ruimte. In het keukeneiland kan zijn uitgerust met een spoelzone of bestaat enkel uit werkruimte.

Keuken met schiereiland

Een keuken met schiereiland is een keuken waarbij het eiland is geschakeld aan de keuken of aan een muur. Het kookeiland staat bijvoorbeeld haaks op de kastenwand of vormt een onderdeel van de hoekkeuken.

Kookeiland met bar of eettafel?

Als u er over uit bent wat voor type eiland u in uw keuken wilt kunt u zichzelf afvragen welke functionaliteiten in daarin wilt terugzien. En hoeveel ruimte heeft u dan over om er een barblad op te plaatsen of een bar van te maken zodat er een paar barkrukken worden aangeschoven? Of geeft u liever de voorkeur aan een royale eettafel en vind u de barkrukken geen must?

Kookeiland met zitgedeelte

Hoe leeft u in uw keuken of hoe bent u van plan om zich in uw nieuwe keuken te bewegen? Dit heeft invloed op de keuze die u maakt voor het zitgedeelte in de keuken. Een kookeiland met zitgedeelte kan een sfeervolle toevoeging zijn. Met name als er in het eiland een kookzone is verwerkt. Zo kan er tijdens het koken gezelschap aanschuiven.

Werkplek in de keuken

Vanwege de huidige ontwikkelingen zijn we meer thuis. We brengen meer tijd door met ons gezin en dat kan betekenen dat er nieuwe werkplekken in het huis ontstaan. Denk aan een werkplek in de keuken. Omdat het op die manier bijvoorbeeld makkelijker is om de kinderen te helpen met thuisscholing of omdat u afwisseling zoekt en de studeerkamer op zolder niet inspirerend genoeg vindt. Schuif aan, aan het keukeneiland en prik de stekker in het stopcontact dat netjes verwerkt is in het werkblad.

Wilt u graag een keuken met kookeiland?

Wilt u ook graag een keuken met kookeiland? Maak ter inspiratie alvast een moodboard op Pinterest en verzamel plaatjes waar u enthousiast van wordt. Deel dit met uw keukenadviseur zodat hij of zij snel tot de juiste schets kan komen voor uw nieuwe speciale keuken!