Keukentrends 2024

Interieur- en keukentrends voor 2024
We naderen het einde van het jaar, en dat betekent dat het tijd is om vooruit te blikken naar de trends voor het komende (keuken)seizoen. Scroll verder voor de trends die ons inspireerden, en de materialen die we erbij hebben gekozen.Hoe komen trends tot stand?
In de retail leven we voor en door trends. We volgen ze, creëren ze of negeren ze juist. Trends zijn altijd een reactie op wat er in de samenleving gebeurt. Een voorbeeld: economische crisis? Felle kleuren moeten ons vrolijker maken. Door te letten op wat er gebeurt in de samenleving kun je trends voorspellen. Bij Keukencentrum Berkers volgen we de (internationale) interieurtrends op de voet, en bieden we kleuren en materialen die passen bij de smaak van de Nederlandse en Belgische consument.

Natural Technic Art
Binnen deze trend krijgt de natuur weer ruimte. Het is de kalmerende harmonie die rust en balans brengt. Landschappen en natuur zijn de bron van inspiratie, we creëren verbinding met de buitenwereld. Minimaal, maar toch genoeg bieden we wat nodig is voor een comfortabel leven met de focus op duurzaam gemaakte producten.

Extravagart
Alledaagse perfectie is niet vereist. We willen een leven vol show. Het onrealistische beeld van social media is niet langer leidend; het ‘onethische huis’ wordt de trend. Elle noemt het ‘Cluttercore’, een trend waar maximalisme en extravagant weer mogen! Deze trend is een eerbetoon aan alle imperfecties die onze ruimtes en levensstijlen uniek maken. Het voedt de creatieveling om meeslepende, betoverende en opwindende ontwerpen te maken.

New Ellenism
We gaan terug naar de basis, naar esthetische vormen uit het oude Griekenland. Elegantie en grootsheid staan centraal, met veel vrouwelijke elementen en ronde vormen. Mooie wittinten, goud, zilver, marmer voeren de boventoon. Ook zien we binnen deze trend gebruik van sensorial design: dit betekent visueel levendige materialen die zowel textuur laten zien als de vingertoppen prikkelen.

Ode to energy
Deze trend is een mix van organisch & synthetisch en van fun & functionaliteit. Slimme ontwerpen worden gecombineerd met pittige kleuren, waardoor de vrije vorm vorm krijgt, en chaos wordt omgezet in vrolijkheid. Dynamische kenmerken zijn onder meer pop-art en symbolen, kinetische afbeeldingen, kleurrijke gedurfde strepen en levendige ruiten. Heel divers dus!

 

Nieuwsgierig geworden?

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken, en wilt u deze materialen in het echt bekijken? Bezoek Berkers Keukens, en laat u inspireren. Onze adviseurs stellen voor u een keuken samen die past bij uw smaak en budget.