Kiest u voor een kokendwaterkraan in uw keuken?

De laatste jaren zijn kokendwaterkranen haast niet meer weg te denken uit de moderne keuken. De initiële investering is wellicht relatief hoog, maar dat verdient zichzelf vaak binnen acht tot tien jaar al terug. U bespaart veel water dat anders verspilt wordt aan opwarmen. Ook bespaart u gas of elektriciteit omdat het water in de pan veel sneller aan de kook is.

Het Nederlandse merk Quooker introduceerde in 1980 hun kokendwaterkraan en hebben sindsdien de hele wereld veroverd. Ze maken twee soorten kranen, een model met alleen kokend water, en een model dat zowel koud, warm als kokend water kan leveren uit dezelfde kraan. Inmiddels leveren ook andere merken zoals Grohe, Floww, Franke en nog vele andere merken een kokendwaterkraan.

Een kokendwaterkraan is ook nog eens veiliger dan een waterkoker en staat niet in de weg op het aanrecht. De waterstroom bestaat uit kleine druppels waarmee je niet snel zult verbranden. Daarnaast gebruiken ze een dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt, en er is een kindveilige bedieningsknop.

Een kokendwaterkraan is ideaal voor het zetten van koffie of thee, het blancheren van groentes om de smaak en vitamines te bewaren, en het snel aan de kook brengen van water in de pan voor de bereiding van pasta, aardappels en eieren. Denk ook aan het steriliseren van kookgerei en flessen voor babyvoeding.

De vraag is eigenlijk niet “Kiest u voor een kokendwaterkraan” maar “waarom heeft u niet eerder voor een kokendwaterkraan gekozen?”.