Soms ziet een keuken er prachtig uit met glanzende oppervlakken, een uitstekende afwerking en een mooie kleurstelling. En dan wordt de keuken in gebruik genomen en allerlei problemen komen aan het licht. Voorkom deze veelvoorkomende fouten in keukendesign

Veelvoorkomende fouten bij keukendesign

Soms ziet een keuken er prachtig uit met glanzende oppervlakken, een uitstekende afwerking en een mooie kleurstelling. En dan wordt de keuken in gebruik genomen en allerlei problemen komen aan het licht. Voorkom deze veelvoorkomende fouten in keukendesign:

1. Houd rekening met de grepen van deuren
Als een deur wordt voorzien van grepen is het van belang dat deze volledig te openen zijn. Bij een hoekkast komt het regelmatig voor dat de deuren niet geheel geopend kunnen worden. Door een hoek van 65cm x 65 cm vrij te houden of de greeppositie te veranderen kan de deur altijd volledig worden geopend.

2. Geef de koelkastdeur de ruimte
Wanneer een koelkast aan het einde van de opstelling wordt geplaatst dient deze niet helemaal strak tegen de muur gemonteerd te worden. Wanneer de greep van de koelkast uitsteekt is het mogelijk dat deze greep tegen de muur komt. In dat geval is het niet mogelijk de deur volledig te openen en is het vaak ook niet mogelijk om de groenteladen te openen.

3. Kies voor een geschikt materiaal keukenblad
Een mooi keukenblad is niet per definitie een praktisch keukenblad. Sommige materialen zoals natuursteen vergen onderhoud, en zijn niet bestand tegen bepaalde vloeistoffen zoals koolzuurhoudende stoffen. Ook is het niet mogelijk alle oppervlakken met bijtende schoonmaakmiddelen te reinigen. De keuze voor het materiaal is ook afhankelijk van het gebruik.

Bepaal in overleg met ons keukenspecialist hoe de keuken het beste ingericht kan worden zodat deze fouten niet in de keuken terugkomen.