Waar moet een compacte keuken aan voldoen?

Keuken voor eenpersoonshuishouden

Woont u alleen en wilt u wel graag alle handige functies van een keuken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om in een compacte ruimte tóch te genieten van een functionele keuken. Steeds meer leveranciers spelen in op een keuken voor een eenpersoonshuishouden aangezien de vraag toeneemt. Van kitchenette tot compacte keuken. Inventariseer uw wensen en bespreek deze met uw keukenadviseur. Een goede keukenplanning is namelijk echt het halve werk.

Keukenapparatuur voor compacte keuken

Wat centraal staat in iedere keuken is: keukenapparatuur, werkruimte en opbergruimte. Keukenapparatuur wordt steeds verder doorontwikkeld en ook komen er diverse modellen op de markt die een kleiner formaat hebben zodat u in een compacte keuken toch van alle gemakken wordt voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een eenpersoonsvaatwasser of ook wel mini vaatwasser genoemd. En kies voor een combi-ovenmagnetron in plaats van twee losse apparaten, dat scheelt weer in ruimte. Ook kan een onderbouw koelkast met vriesvak voldoende koelruimte bieden in de keuken. Hoe efficiënter u uw keukenapparatuur uitkiest, des te meer opbergruimte u overhoudt in de keuken. En dat is iets waar u zeker nooit genoeg van kunt hebben! Een handige tip is om te kiezen voor een grote snijplank die u over uw spoelbak legt zodat u extra werkruimte tot uw beschikking heeft.

Naast keukenapparatuur zijn er ook keukenfabrikanten die rekening houden met een compacte keuken en toch standaardmaten hanteren om de prijs interessant te houden. Een standaard keukenkast is 60 cm breed. In sommige gevallen is dit minder praktisch dan bijvoorbeeld een aantal kasten van 45 cm breed te kiezen. Ook een standaardmaat waardoor de keuken een strak uiterlijk kan behouden maar net wat makkelijker samen te stellen is.

Compacte keuken met eettafel

Uiteraard hangt het van uw ruimte en indeling af. Een idee is om een eettafel of bar aan uw keuken te plaatsen waardoor u een gezellige eethoek creëert en de ruimte zo optisch gro(o)t(er) laat ogen. En ook de wens van een woonkeuken kan goed worden toegepast in een compactere woning. Steeds vaker kiezen mensen de keuken als hun favoriete leefruimte. Waarom dan ook niet de meerderheid van de ruimte vullen van een fijne woonkeuken die overloopt in de woonkamer? Bespreek de indeling van uw woning met uw keukenadviseur en vraag naar de mogelijkheden. Want die zijn soms verrassender dan u denkt!

Optisch groter laten lijken van een compacte keuken

Een tip om uw compacte keuken toch ruimtelijk te laten ogen, is om te kiezen voor een goed lichtplan. Door de juiste verlichting en raampartijen voelt de ruimte al veel groter aan. Een andere tip is om te werken met spiegels. Kies bijvoorbeeld voor een grote spiegel in de keuken voor meer sfeer en tegelijkertijd merkt u direct dat de ruimte groter lijkt.

Meer ideeën voor uw compacte keuken?

Bent u op zoek naar een keukenadviseur die met u meedenkt voor het samenstellen van uw ideale keuken die in een compacte ruimte komt te staan? Breng een bezoek aan onze showroom.