Er is een enorme keuze aan kranen, er zijn verschillende afmetingen, materiaalsoorten en uitvoeringen. Een kraan in de keuken is als de velgen op de wielen van een auto; met de juiste keuze maakt u de keuken net iets mooier. Daarnaast heeft een kraan uiteraard ook een praktisch nut, kies de kraan die het beste past bij uw gebruik.

Welke keukenkraan moet ik kiezen?

Materiaal
De meeste kranen worden gemaakt uit RVS, geborsteld RVS of chroom. Hoewel deze materialen allemaal functioneel zijn hebben ze een specifiek ander uiterlijk die een andere manier van reinigen vereisen. Chroom blinkt prachtig mits deze netjes gepoetst wordt, RVS is uitermate duurzaam waarbij geborsteld RVS een mooi accent geeft aan de keuken.

Iedereen kent de kraan met twee draaiknoppen; warm en koud. Dit is voor sommige mensen het ideale ontwerp. Een moderne mengkraan geeft je meer controle over de temperatuur, mits je daarmee om kunt gaan. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een kraan te kiezen met kokend water, om eenvoudig koffie of thee te bereiden of gerechten te koken.

Het water komt uiteraard niet vanzelf uit de kraan stromen, de techniek achter de kraan is minstens zo belangrijk als de kraan zelf. Vraag onze medewerkers naar de verschillende mogelijkheden.

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken en wilt u zich graag goed voorbereiden?