Welke spoelbak moet ik kiezen?

Welke spoelbak moet ik kiezen? Een spoelbak is een must-have in iedere keuken. Te verkrijgen in verschillende modellen, kleuren, stijlen en maten. Uit te breiden met verschillende accessoires. De keuze kunnen wij niet voor u maken, echter kunnen wij u wel vertellen over de mogelijkheden. Een spoelbak kiezen, hoe doe je dat? Rond, vierkant, heel erg groot of juist bescheiden.

Het hangt onder andere af van de stijl van de keuken, daarnaast dient er een keuze te worden gemaakt over het plaatsen van de spoelbak, opbouw (ligt op het blad), vlak inbouw (ingefreest waardoor deze vlak in het blad ligt), of onderbouw (waarbij de bak onder het blad ligt)? De meest verkochte spoelbak is van roestvrijstaal, deze kan tegenwoordig ook in zwart, wit of zilver worden geleverd door middel van een speciale coating. Daarnaast bestaan er nostalgische bakken van materialen zoals porselein, keramiek, natuursteen of tegeltjes.

Spoelbakken van toen en nu
Wat vroeger rond was is tegenwoordig vierkant, soms haaks, vaak met een kleine radius, vierkant is een veel voorkomende vorm in bijna iedere keuken, lekker strak en modern! Accessoires voor in de spoelbak, voor vele bakken te verkrijgen, denk daarbij aan snijplanken, inzetvergietbakjes, afdruipschalen, zeefjes, vaatwerkkorven en afdekplaten. Ook bestaan er vaatdoekrekjes, en spons houders welke in de bak te bevestigen zijn.

Wilt u graag meer weten?
Dan is het natuurlijk mogelijk dat een van onze adviseurs bij u thuis aan de keukentafel aanschuift. Kunt u wel naar de showroom komen maar helaas niet overdag? Dan kunnen we u ook in de avonduren helpen.